Hulpmiddelen dementie

Hulpmiddelen dementie hier te vinden

Hulpmiddelen dementie kunnen ervoor zorgen dat iemand met deze ziekte een geheugensteuntje kan krijgen. Via Spiqle is het mogelijk om aan deze producten te komen. Waar wij bijzonder over te spreken zijn, is de Spiqle Agenda. Hiermee is het mogelijk om op afstand een geheugensteuntje te sturen, zoals medicijnen innemen of dat er iemand jarig is. Ook is het handig om te vertellen dat je wat later komt of wat voor een boodschap dan ook. Deze agenda bestaat uit een minicomputer met een beeldscherm. Dit scherm dient ervoor om de boodschappen door te geven. De aanschaf is nog geen €300,- en dan komt hier een maandelijkse betaling van €14.95 bij voor de internetverbinding.

Hulpmiddelen dementie

Handige hulpmiddelen dementie

Dementie is een ziekte waardoor jouw geheugen niet optimaal meer werkt. Vaak is dit in het begin niet echt te merken, maar dat kan veranderen. De naam Alzheimer klinkt dan ook bekend bij veel mensen. Helaas is er voor deze groep mensen een verzorgingstehuis de volgende stap. Veel mantelzorgers die de zorg voor een familielid of een andere hulpbehoevende op zich nemen, zullen er alles aan doen om deze mensen te helpen. Het liefste in hun eigen woonomgeving, maar dat is vaak moeilijk.

Gelukkig heeft de Spiqle Agenda daar veel verandering in kunnen brengen. Want hiermee is het mogelijk om bepaalde dingen, die vaak vergeten worden, nogmaals aan het licht te brengen. Zoals, vergeet niet de medicijnen in te nemen, of een boterham te eten. Dankzij deze digitale agenda kunnen veel mensen met deze ziekte nog langer op zichzelf blijven wonen en dat is erg fijn.